вторник, 12 ноября 2019 г.

Олімпіада на фізичному факультеті Національного університету імені Тараса Шевченка


Фізичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить олімпіаду з фізики для учнів 11 класів. Фізичний факультет здійснює набір студентів за двома спеціальностями: «Фізика та астрономія» (освітні програми «Фізика», «Астрономія»)  і  «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»  (освітня програма «Оптотехніка»). Перші два роки навчання ведеться за цими освітніми програмами, а потім студенти обирають більш вузьку спеціалізацію в рамках 21 освітньої програми: Астрономія; Квантова теорія поля; Квантові комп’ютери, обчислення та інформація; Комп’ютерна медична фізика; Комп’ютерна фізика; Комп’ютерне матеріалознавство; Лазерна та оптоелектронна техніка; Медична фізика; Молекулярна фізика; Оптика твердого тіла; Теоретична фізика; Фізика високих енергій; Фізика космосу; Фізика металів; Фізика наноструктур у металах та кераміках; Фізика радіаційної медицини; Фізика функціональних матеріалів; Фізичне матеріалознавство; Фотоніка, біо- та нано- фотоніка; Фундаментальна медична фізика; Ядерна енергетика.
У 2019 році 53  студенти першого курсу фізичного факультету були визнані призерами цієї  олімпіади і зараз навчаються за кошти державного бюджету, тобто для студента безкоштовно.
У неділю, 1 грудня 2019 року, на фізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться очний тур олімпіади фізичного факультету з фізики для учнів. На розв’язок п’яти задач з  наступних розділів шкільного курсу фізики - механіка, молекулярна фізика, електростатика та постійний струм, - надається 3 години. Після закінчення очного туру олімпіади відбудеться День відкритих дверей. Програма  Дня  відкритих дверей: 13:30 – презентація фізичного факультету; 14:15 – демонстраційні досліди з фізики; 15:00 – екскурсія по кафедрах факультету.
Початок очного туру олімпіади о 10.00 у приміщенні фізичного факультету. Реєстрація учасників – о 9:30 у вестибюлі фізичного факультету. З собою необхідно мати: 1. Паспорт (або інший документ, що засвідчує особу). 2. Шкільний зошит та авторучку.
Адреса: Київ, проспект Академіка Глушкова 4, корпус 1. Їхати до станції метро «Виставковий центр» (або автобусом № 56 від станції метро «Академмістечко»). Телефони для довідок: 526-45-67 (деканат); 526-22-88. е-mail: knu.phys.olymp2020@gmail.com
 
Запрошуються усі бажаючі!



Комментариев нет:

Отправить комментарий