пятница, 14 апреля 2017 г.

V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених "Зелений бізнес: життя заради майбутнього"










 12-13 квітня 2017 року у місті Києві проходила V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Зелений бізнес: життя заради майбутнього», метою якої  було обговорення наукових і практичних проблем еколого-економічного розвитку України. За результатами конференції видано тези доповідей у спеціальному збірнику.  

Кафедра екологічного менеджменту та підприємництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка започаткувала щорічний конкурс творчих робіт для учнів 10-11 класів м. Києва та Київської області «Молодь Київщини  за зелену економіку».


Метою конкурсу є формування екологічного мислення і культури молодого покоління як рушійної сили впровадження ідей сталого розвитку економіки і підприємництва на Київщині з урахуванням  сучасних екологічних проблем світу,  країни і регіону,  з усвідомленням особистої відповідальності за стан довкілля і безпеку умов проживання, дотримання норм соціальної, екологічно грамотної поведінки.  Тематичні напрями творчої роботи: 
- актуальні еколого-економічні проблеми міста  Києва та Київської області і шляхи їх вирішення; 
- енергоефективність і шляхи її підвищення; 
- «Зелений» транспорт;
- органічне землеробство: сутність і перспективи розвитку на Київщині;
- побутові відходи – найбільша екологічна проблема урбанізованих територій чи перспектива для бізнесу;
- екологічне,  енергоощадливе будівництво; 
- можливості розвитку «зеленого» туризму в місті та регіоні. Визначальними критеріями оцінки роботи були: актуальність теми, новизна отриманих результатів, написання на матеріалах м. Києва та Київської області, самостійний характер сформульованих висновків, оригінальність, обґрунтованість пропозицій. 

На конкурс було подано науково-дослідницьку роботу «Біотехнологічна утилізація органічних відходів: проблеми та перспективи», виконану учнем  42 математичної групи Ладижевим Єгором під науковим керівництвом учителя біології Рафаловської Наталії Олексіївни.

13 квітня 2017 року відбулося секційне засідання V Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Зелений бізнес: життя заради майбутнього», на якому було оприлюднено авторами результати кращих творчих робіт та проведено підбиття підсумків конкурсу «Молодь Київщини за зелену економіку». 

Конкурсні матеріали «Біотехнологічна утилізація органічних відходів: проблеми та перспективи» були визнані найкращими і відзначені  економічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київською міською державною адміністрацією та Київською обласною державною адміністрацією.

Єгор і Наталія Олексіївна отримали дипломи переможців, цінні подарунки.

Щирі вітання усім, хто сприяв перемозі!


Комментариев нет:

Отправить комментарий