вторник, 23 апреля 2019 г.

VIII науково-практична конференція учнів 8-11 класів "Славутич - погляд у майбутнє"


23 квітня 2019 року у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася VІІІ науково-практична конференція учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє».Конференція передбачала одночасну роботу трьох секцій: «Екологія душі – екологія довкілля: проблеми та перспективи співіснування», «Людина і суспільство: історичні аспекти та виклики сучасності», «Славутич – місто дружнє до дитини».З вітальними словами до учасників конференції звернулися міський голова Фомічев Юрій Кирилович і начальник управління освіти і науки Славутицької міської ради Швець Наталія Петрівна. Модератором конференції був заступник голови оргкомітету конференції, методист міського методичного центру управління освіти і науки Славутицької міської ради Мандровний Олександр Миколайович.
Серед запрошених до участі у конференції були учні-члени ліцейського осередку «Плеяди» Славутицького наукового товариства учнів та їх наукові керівники: учениця 31 групи Макарчук Юлія та її науковий керівник Рак Г.О., учениця 33 групи Лутченко Вікторія та її науковий керівник Артем’єва І.В., учениця 41 групи Сіраш Ірина та її науковий керівник Кушнеренко О.В., учні 42 групи Захарчук Наталія і Примак Ярослав та їх науковий керівник Полулях Т.П., учениця 42 групи Федченко Катерина та її наукові керівники Курач Л.С. та Нечай Т.О., учениця 43 групи Карячка Катерина та її науковий керівник Рафаловська Н. О., учениця 43 групи Лук’яшко Альона та її науковий керівник Микитенко І.В.
У секції «Екологія душі – екологія довкілля: проблеми та перспективи співіснування» були представлені результати досліджень учениці 33 групи біолого-хімічного профілю Лутченко Вікторії «Дослідження якості середовища міста Славутича інструментальними та біоіндикаційними методами». Рішенням журі   ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології робота нагороджена дипломом І ступеня. Робота була представлена на ІV (республіканському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Науковий керівник - учитель біології вищої категорії Славутицького ліцею, учитель-методист Артем’єва Ірина Вікторівна.
У секції «Людина і суспільство: історичні аспекти та виклики сучасності» учасники конференції прослухали виступ «Діяльність «Чернігівської Січі» у спогадах Яра Славутича» учениці 42 групи математичного профілю Федченко Катерини.  Рішенням журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України науково-дослідницька робота нагороджена дипломом ІІ ступеня. Науковий керівник - директор Славутицького ліцею,  учитель вищої категорії, учитель-методист Нечай Тетяна Олександрівна. Дослідницька робота була представлена на Міжнародній науково-практичній конференції учнів-членів МАН України «Україна очима молодих», яка проходила  17-19 квітня 2019 року у місті Львові. Тези доповіді «Діяльність «Чернігівської Січі» у спогадах Яра Славутича» увійшли до Збірника тез доповідей «Міжнародна науково-практична конференція учнів-членів МАН України «України очима молодих»».
У секції «Славутич – місто дружнє до дитини» учениця 43 групи біолого-хімічного профілю Карячка Катерина ознайомила присутніх з результатами дослідження біологічної ролі Селену та його впливу на фізіологічні процеси в організмі людини, яке вона проводила під науковим керівництвом учителя біології вищої категорії, учителя-методиста Рафаловської Н.О. Дослідницька робота «Вплив мікроелементу Селену на організм людини» рішенням журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України нагороджена дипломом ІІ ступеня.
Останнім пролунав поетичний виступ учениці 41 групи профілю іноземної філології Сіраш Ірини, яка мала на меті донести до учасників конференції думку, що її  життєвий шлях – поезія, завдяки якій душа поринає в невідомий світ. Підтримувала ученицю на її шляху самопізнання учитель української мови та літератури вищої категорії, учитель-методист Кушнеренко О.В. Дослідницька робота «Поезія моєї душі» рішенням журі І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України науково-дослідницька робота нагороджена дипломом І ступеня і була представлена на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
Наукові керівники отримали Подяки управління освіти і науки Славутицької міської ради за підготовку призерів І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
Учні-призери міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України були нагороджені  дипломами, цінними подарунками та сертифікатами, які засвідчували участь у VІІІ науково-практичній конференції  учнів 8-11 класів «Славутич – погляд у майбутнє».
За матеріалами конференції видано збірник «Славутич – погляд у майбутнє. Тези VІІІ науково-практичної конференції учнів 8-11 класів».
Захід проведено з метою залучення інтелектуально та творчо обдарованої молоді до науково-дослідницької діяльності та виховання в учнівської молоді патріотичних почуттів.






Комментариев нет:

Отправить комментарий