вторник, 16 октября 2018 г.

Experience, Challenges and Benefits of Physics Education 2018

З 10 по 13 жовтня 2018 року в Латвії перебувала делегація освітян міста Славутича. До складу делегації увійшли начальник управління освіти і науки Славутицької міської ради Швець Н.П., завідуюча міським методичним центром Бардакова Н.О., заступник директора Славутицького ліцею Тараброва С.М., учителі фізики ліцею Полулях Т.П., Бондаренко Н.О., учитель інформатики ліцею Рудик О.Г., учитель фізики ЗОШ №1 Стеценко В.А. Учителі та представники управління освіти і науки міста були запрошені президентом Латвійської асоціації учителів фізики Людмилою Білогрудовою для участі в Дні фізики в місті Айзкраукле та щорічній конференції Латвійської асоціації учителів фізики для обміну досвідом і розвитку співробітництва між учителями фізики Латвії та України. 
10 жовтня 2018 року, в День фізики в Айзкраукле, делегація відвідала Айзкраульську крайову середню школу. Члени делегації були присутніми на уроках фізики у 8 класі, соціальних знань у 5 класі, інформатики у 10 класі. Цікавою була дискусія щодо ролі особистості педагога у навчальному процесі за участі учителів та учнів-представників самоуправління. В цей  же день відбулася знаменна подія - підписання договору  про співпрацю між Айзкраульською крайовою середньою школою та Славутицьким ліцеєм.
11 жовтня 2018 року делегація була запрошена до Ризької першої державної гімназії, в якій ознайомилася з досвідом участі латиських школярів і учителів у міжнародних проектах, відвідала урок фізики за програмою міжнародного бакалаврата (англійською мовою) та мала зустріч з найдосвідченішим  фізиком Латвії, автором навчально-методичних матеріалів Сергієм Виноградовим щодо питань методики викладання фізики.
12-13 жовтня 2018 року у місті Лігатне відбулася 20-та ювілейна конференція Латвійської асоціації учителів фізики "Experience, Challenges and Benefits of Physics Education 2018". Серед 130 учасників конференції були делегації з України та Білорусі. В рамках конференції майстер-клас "Калейдоскоп педагогічних ідей" провела учитель фізики ліцею Полулях Т.П., з доповіддю "Фізика в контексті реалізації Концепції "Нової української школи" виступила заступник директора Славутицького ліцею Тараброва С.М. Участь у конференції засвідчена сертифікатами CERTIFICATE OF APPRICATION.




Комментариев нет:

Отправить комментарий